Jdi na obsah Jdi na menu
 


Botox neomlazuje. Časem vás připraví o svalovou hmotu

13. 1. 2011

Za tvář bez vrásek můžete v budoucnu tvrdě zaplatit. Vědci přichází na další a další vedlejší účinky aplikace botulotoxinu.

Botox je velmi oblíbenou látkou pro ty, kteří chtějí "zakonzervovat" své mládí. Důsledky použití botulotoxinu dlouhodobě však nebyly známy. Až dosud.

Nejnovější výzkumy prokázaly, že "injekce mládí" vůbec nejsou až tak neškodné, jak je prezentují média či salony krásy. Vědci dokázali, že botox zapříčiňuje ochabování svalů, ztrátu svalové hmoty, kterou nahradí tuk.

Navíc tyto změny neovlivňují pouze svaly, do kterých se látka vstřebala, ale i svaly okolo. V podstatě to pro milovníky a časté uživatele botulotoxinovýxh injekcí znamená, že časem budou vypadat mnohem hůře a starší než lidé v jejich věku, kteří omlazující proceduru nepodstoupili.

 

Vědci svá zjištění testovali na pokusných králících, kteří během experimentu ztratili až 50 svalové hmoty.

Již dříve přitom bylo známo, že pšatně aplikované injekce mohou naopak vrásky způsobit. Znehybnění některých obličejových svalů může podle odborníků vést ke zvýšenému zapojení jiných svalových partií. Přestože je totiž tvář botoxem znehybněna, i nadále se snaží o mimiku a tak zapojuje jiné svaly, než by měla.

Studie tedy prokázaly, že botox je velmi nevhodnou a zároveň i nebezpečnou látkou a neměla by se používat při zkrášlovacích procedurách.

Jen pro ilustraci, v roce 2009 botox při omlazovacích kúrách použito až 2,5 milionu lidí pouze v USA. Samozřejmě obliba botulotoxinu má stoupající tendenci, protože je finančně stále dostupnější a může si ji dovolit a průměrně vydělávající člověk.

Botox
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

koukni na mé stránky:-)

(Nela, 24. 6. 2011 7:43)

http://www.krasa-liceni.estranky.cz/ :-) ahoj koukni se na mé stránky:-) napiš komentář:-) budu moc ráda:-)